Home > Rally > Rallyraid > FIA Cross-Country Rally: Overdrive met Al-Attiyah, Al-Rajhi en Jakub Przygonski

FIA Cross-Country Rally: Overdrive met Al-Attiyah, Al-Rajhi en Jakub Przygonski

Volgend weekend alweer gaat de FIA World Cup for Cross-Country Rally van start voor de jaargang 2020. Traditioneel is er daar wat Belgische eer hoog te houden en dat is dit jaar niet anders.

foto: ©Overdrive Racing

Jakub ‘Kuba’ Przygonski, kampioen in 2018, bereikte een overeenkomst met het Belgische Overdrive Racing en zal op een Toyota Hilux deelnemen naast Nasser Saleh Al-Attiyah en Yazeed Al-Rajhi aan de openingsmanche: de Qatar Cross-Country Rally. De Pool, in 2018 kampioen met onze eigen Tom Colsoul als corijder, is een van de toppers van het plateau en zal voor het eerst aan het stuur zitten ven een Toyota Hilux met de krachtige V8 motor. Voor het Belgische Overdrive Racing staat er weer een sterk programma op stapel met drie Hilux in de topklasse T1 die zullen meedingen aan de FIA World Cup.

De openingsmanche in Qatar gaat over 1430 wedstrijdkilometers in een evenement dat 2200 kilometer telt dwars doorheen de oliestaat Qatar. Favoriet wordt uiteraard Nasser Al-Attiyah, sinds jaar en dag een van de sterkhouders van cross-country rally. Maar de grote bekers ontbreken de laatste tijd wat nadat hij vorige maand naast de zege greep in de Dakar en vorig seizoen de FIA Cross-Country beker naar concurrent Stéphane Peterhansel zag gaan, ondanks een indrukwekkende lijst van zeven overwinningen. Al-Attiyah wordt opnieuw genavigeerd door de Fransman Matthieu Baumel, met wie hij nog vorige week de Omar International Rally won.

Benevens Przygonski en zijn corijder Timo Gottschalk zien we in het Overdrive team verder nog Yazeed Al-Rajhi, vorig jaar tweede in Qatar en vierde in de afgelopen Dakar. Hij zit samen met navigator Michael Orr uit Wales, een gekende naam in het FIA Middle East Rally Championship. Naast de Hilux wagens zijn er in Qatar ook nog twee OT3 by Overdrive prototypes ingeschreven in de klasse T3. Zij maken deel uit van een programma dat Overdrive heeft lopen met Red Bull. Aan het stuur de Nederlandse zakenman Kees Koolen en de Rus Fedor Vorobyev, de kampioen voor 2019 in de FIA World Cup for Cross-Country Bajas.

Zaterdag 22 februari gaat de Qatar Cross-Country Rally van start in de historische stad Doha waar na vijf dagen wedstrijd op 27 februari ook de prijzen zullen worden uitgedeeld op het finishpodium.