Home > #Hoofdnieuws > IGTC Bathurst: Soulet erg gelukkig

IGTC Bathurst: Soulet erg gelukkig

De cijfers spreken voor zich: zestien wedstrijden en 5497 ronden hebben Bentley en Maxime Soulet moeten wachten op een zege in de Intercontinental GT Challenge, zeg maar het WK Uithouding voor GT-wagens. Onze landgenoot was er iedere race bij in de kleuren van de Britse autobouwer, en dat sinds de eerste race in 2016. In Bathurst maakte hij dit weekend een einde aan het wachten.

De 12 Uur van Bathurst is de opener van de Intercontinental GT Challenge en net zoals de vier andere wedstrijden, later dit jaar, is Bathurst een mythische plek. De omloop is snel, gevaarlijk bij momenten en de omstandigheden zijn vaak extreem. Ook dit jaar was het opnieuw enorm warm. Voor Maxime Soulet was het laatste deel van de race er één van wachten, want het was de Fransman Jules Gounon die de finish voor zijn rekening nam.

Ik zat in de mobilhome een film te kijken, want we hebben al zo vaak pech gehad. Ik had aan mijn andere teamgenoot, Jordan Pepper, gevraagd om vijf minuten voor het einde een bericht te sturen. Meer risico wilde ik niet nemen. De wedstrijd was enorm hard, maar het team deed alles perfect en de wagen gaf geen krimp. Strategisch hebben we ook alles perfect onder controle gehouden, bijvoorbeeld bij de lekke band en het wisselen van de remmen. Om te kunnen winnen, was dat laatste nodig. Als we naar het enorme startveld kijken, met de beste teams en rijders van de wereld, dan mag je zeggen dat dit een schitterende, welverdiende zege is. Ik denk dat iedereen hier 10/10 verdient“, doet Soulet het verhaal van zijn zege aan onze collega Laurent Mercier van Endurance-Info.com.

De Intercontinental GT Challenge neemt nu een zeer lange pauze tot eind juli voor de 24 Uur van Spa, de belangrijkste wedstrijd van het seizoen en de thuiswedstrijd van Soulet. “Ik ga nu eerst genieten van deze zege die heel wat slechte herinneringen wegneemt. Spa is de dubbele afstand van Bathurst.”

You may also like
IGTC Bathurst 12: Gounon pakt drie op drie, Mercedes twee op twee
IGTC Indianapolis: Walkenhorst BMW pakt de pole
In een notendop: Intercontinental GT en GT World
In een notendop: Intercontinental GT, TCR Europe en GT World Asia