Home > #Hoofdnieuws > WRC Zweden: het licht staat op groen!

WRC Zweden: het licht staat op groen!

De Rally van Zweden van volgende week (13 – 16 februari), de tweede manche van het FIA Wereldkampioenschap Rally, zal na een positieve inspectie door de FIA plaatsvinden, dat liet de promotor van de wedstrijd in een verklaring weten.

Na ongebruikelijk warm weer in de regio Värmland in Zweden en over de grens in Noorwegen, inspecteerde FIA-sportafgevaardigde Timo Rautiainen de proeven. Zijn rapport werd vanavond (dinsdag) besproken door de organisatoren van Rally Sweden, de FIA, de WRC Promotor en fabrieksteams en er is een routevoorstel overeengekomen.

De rally omvat op alle vier de dagen proeven zoals oorspronkelijk gepland, met een aangepast schema dat door de organisatoren moet worden voorgesteld. Het nieuwe tijdschema zal ongeveer 180 km proeven bevatten en de volledige kampioenschapspunten worden toegekend.

De rally opent op donderdagavond met de traditionele startceremonie en de showproef op de renbaan van Karlstad.

Vrijdag zijn er de Noorse Hof-Finnskog en Finnskogen proeven en de KP van Nyckelvattnet over de grens in Zweden. De dag wordt afgesloten met de Torsby showproef, die eindigt bij de ingang van het populaire evenementenpark.

Zaterdag zal een identieke route volgen (want Hagfors, Vargåsen en Törntorp worden geschrapt) en twee passages over de Likenas-proef zullen het evenement op zondag voltooien. De tweede passage over Likenas vormt de Power Stage.

Het is fantastisch om te kunnen bevestigen dat Rally Sweden doorgaat“, vertelde evenement-CEO Glenn Olsson. “Veel mensen hebben de afgelopen dagen extreem hard gewerkt om dit te bereiken, en ik ben blij dat fans, tv-kijkers en concurrenten kunnen genieten van een van de meest spectaculaire en snelste wedstrijden van de WRC. We verwelkomen de fans zoals gepland in de bossen. Degenen die niet in staat zijn om het evenement persoonlijk bij te wonen, kunnen op zaterdag en zondag genieten van live wereldwijde tv-uitzendingen, evenals de livestreaming van alle podia op WRC + All Live.”

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender