Home > #Hoofdnieuws > IGTC Bathurst: Bentley en Soulet aan het feest

IGTC Bathurst: Bentley en Soulet aan het feest

Een week na Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul in de Monte-Carlo, heeft een Belgische rijder weer een grote autosportzege beet. Maxime Soulet, samen met Jordan Pepper en Jules Gounon, zette de 12 Uur van Bathurst op zijn palmares. In hun Bentley Continental GT3, van het Britse M-Sport, wonnen zij na een schitterende wedstrijd.

Foto: © SRO

Een nieuw afstandsrecord, diverse crashes, regen in de laatste ronde en een Belgische winnaar: dat zijn de ingrediënten van de opener van de Intercontinental GT Challenge 2020. Vooraan was de zege voor Bentley pas zeker na een late lekke band van de #999 Mercedes AMG-GT van Buhk-Marciello-Fraga. De 59 Racing McLaren van Blomqvist-Parente-Barnicoat werd uiteindelijk tweede en de #888 Mercedes AMG-GT3 van Van Gisbergen-Whincup-Götz kwam als derde over de meet.

Van Belgische zijde finishte Laurens Vanthoor in zijn Porsche als negende, terwijl de andere Belgen de meet niet bereikten. Dries Vanthoor en Fred Vervisch strandden met hun Audi in de garagebox, terwijl Maxime Martin zijn Aston Martin hard de muur zag in gaan, met de Fransman Come Ledogar achter het stuur.

De volgende wedstrijd van de Intercontinental GT Challenge vindt einde juli in onze Ardennen plaats: de 24 Uur van Spa.

You may also like
IGTC Bathurst 12: Gounon pakt drie op drie, Mercedes twee op twee
IGTC Indianapolis: Walkenhorst BMW pakt de pole
In een notendop: Intercontinental GT en GT World
In een notendop: Intercontinental GT, TCR Europe en GT World Asia