Home > #Hoofdnieuws > Bathurst IGTC: Porsche en Campbell snelst in Top-10

Bathurst IGTC: Porsche en Campbell snelst in Top-10

Matt Campbell en Porsche waren primus in de Top-10 Shoot Out van de Bathurst 12 Hours 2020, de eerste race van de Intercontinental GT Challenge. De Australiër was ongemeen snel in het eerste deel van de ronde en maakte het af in het tweede deel op de legendarische omloop.

McLaren en Alvaro Parente werden tweede, een verrassing, voor de Mercedes-AMG GT3 van Rafaelle Marciello, de man die al heel het weekend snel is. Met Nissan op vier (De Oliveira) zitten er vier verschillende merken in de top-4, terwijl we ook Audi, Lamborghini en Aston-Martin in de top-10 vinden.

Laurens Vanthoor moest het stellen met een vijfde tijd in zijn Porsche, al zat de Limburger erg dicht bij de rijders voor hem. Op Campbell na, waren de verschillen erg, erg klein.

Op Laurens Vanthoor na, kwamen de Belgen niet in de Top 10 Shoot Out. Maxime Soulet strandde met de Bentley op de 11de plek, drie plaatsen beter dan Fred Vervisch en Dries Vanthoor (Audi). De jonge Limburger zag zijn zeer snelle ronde onderbroken door een rode vlag en raakte dus niet in de ‘laatste 10’. Maxime Martin werd tweede in Pro/Am in de Aston Martin van Garage 59.

Na het forfait van de KCMG Nissan GT-R GT3 van Josh Burdon, Katsumasa Chiyo en Tsugio Matsuda, volgde tijdens de kwalificaties ook een crash en een forfait voor de Hub Auto Ferrari 488 GT3. Het was Daniel Serra die de auto vernielde. Andere wagens waarvan de deelname niet zeker is zijn de: Mercedes-AMG GT3 van The Bend Motorsport Park, de Scandia MARC Cars #92 en de R-Motorsport Aston Martin Vantage #62.

You may also like
IGTC Kyalami: WRT pakt de dubbel
IGTC Kyalami: Mercedes op pole, WRT op twee en drie
In een notendop: DTM en IGTC
IGTC Kyalami: Vanthoor topt eerste vrije sessie