Home > F1 > F1: geruchtenmolen in overdrive

F1: geruchtenmolen in overdrive

Verdwijnt Mercedes aan het einde van het seizoen 2020? Het is een stelling die in de Britse media wordt geponeerd, met name door het gekende “Autocar” magazine.

foto: ©W.Bouchez

Mercedes haalde elk kampioenschap binnen sinds 2014 en had daar astronomische cijfers voor veil: liefst 1.5 miljard euro wordt er gezegd. De bal ging aan het rollen toen Mercedes nogal geheimzinnig deed over een vergadering die op 12 februari zou plaats vinden. Het Britse “Autocar” en het Racefans forum. gingen dieper graven.

Indien het gerucht bewaarheid wordt dan zou dat het pad effenen voor heel wat ommekeer in de Formule 1. Het zou verklaren waarom Hamilton naar Ferrari lonkt. Het gerucht gaat ook dat aandeelhouder Toto Wolff en Lawrence Stroll het team zouden overnemen en dan in een “Brawn Grand Prix” -achtige operatie (het team dat slechts een jaar bestond en de brug sloeg tussen het Honda team en de komst van Mercedes) Aston Martin als team in de F1 willen loodsen. De hele redenering kan u hier volgen: Autocar magazine

De terugkeer van Alonso?

En ziedaar, nu de F1 geruchtenmolen op volle toeren draait is daar “toevallig” ook opnieuw… Fernando Alonso. De Spanjaard die in 2018 verdween omdat F1 tot kampioenschap voor constructeurs was verworden en hij meende dat een rijder nog weinig verschil kon maken, wel, die Alonso zou een terugkeer naar de F1 overwegen. “2021 zou daartoe het beste moment zijn“, aldus Fernando!