Home > #Hoofdnieuws > F1: de impact van het Corona virus

F1: de impact van het Corona virus

Het ligt nog maanden in het verschiet, maar nu al worden er vraagtekens geplaatst bij de Grote Prijs van China. En niet enkel de Grand Prix, maar ook de E-Prix en de autosport in Azië zou op de helling kunnen staan.

foto: rv/pixabay

Het Coronavirus lijkt in zijn opmars voorlopig niet te stuiten. De Internationale atletiekfederatie annuleerde al de indoormeeting van midden maart in Nanjin, de voetbalmatchen werden afgeschaft en ook het WK Skiën, met de Super G van Yanqing midden februari werd uitgesteld.

Wat dus met de Grote Prijs van China in Sjanghai, de miljoenenstad op 500 kilometer van Wuhan? De FIA overweegt om de wedstrijd, voorzien op 19 april te annuleren. Maar eerder al zou de vierde manche van de Formula E, op 21 maart in Sanya, aan de zuidkust van China, 700 kilometer van Wuhan, komen te vervallen. En het einde is daarmee nog niet in zicht want wat met de Grote Prijs van Hanoi op 5 april in Vietnam, een buurland van China? En het feit dat heel wat landen die drukke relaties met China onderhouden, in- en uitvoer nauwgezet in de gaten zullen houden, landen als Australië en Bahrein… De Chinese federatie van zijn kant annuleerde al de wedstrijden van het Chinese toerwagenkampioenschap en de annex races, met de verplaatsingen in Azië, om overduidelijke redenen.