Home > Uncategorized > In een notendop: WRC Zweden, Monte 2021 en FORD in WRC

In een notendop: WRC Zweden, Monte 2021 en FORD in WRC

  • WRC Zweden – De organisator van de Rally van Zweden, de tweede manche van het WRC, blijft vasthouden aan de wedstrijd van 13 tot en met 16 februari 2020, maar de teams en de FIA willen gezien de weersomstandigheden meer zekerheden. De beslissing zou volgende week moeten volgen. Ondertussen wordt er kouder, maar droger weer voorspeld in de buurt van het rallycentrum.
  • WRC Monte-Carlo – Mogelijk zijn we voor de laatste maal te gast geweest in Gap voor de Monte-Carlo. Hele wat (lokale) bronnen verklaarden vorige week dat de opener van het WK rally weer richting Monaco en/of Nice zou verhuizen. Ook binnen de ACM, de Automobile Club de Monaco, gaan stemmen op om de wedstrijd weer een meer Monegaskisch tintje te geven.
  • Record – M-Sport heeft in de Monte-Carlo voor een opmerkelijk record gezorgd. Het team reed voor de 250ste opeenvolgende maal in de punten, dankzij Esapekka Lappi en Teemu Suninen. De reeks begon in de Monte-Carlo van 2002 met Carlos Sainz en Colin McRae. Ondertussen behaalde het team 50 zeges, 185 podia, drie wereldtitels bij de constructeurs en twee bij de merken.
You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender