Home > #Hoofdnieuws > WRC: met Subaru in 2022?

WRC: met Subaru in 2022?

Het is uiteraard ‘maar’ een bericht op een Duitse site zonder bronvermeldingen, maar het is zeker leuk als gerucht en wie weet meer. Het is immers niet uitgesloten dat Subaru terugkeert in WRC.

Het Duitse rallye-magazin.de legt uit dat de nieuwe regels met hybride WRC-wagens voor 2022 de deur weer openen voor het iconische merk Subaru in het wereldkampioenschap rally. Onder meer het feit dat Toyota 20% van de aandelen van Subaru bezit en Subaru recent ook wagens met hybride technologie voorstelde, voeden het idee. De Duitse site gaat zelfs zover om te stellen dat de FIA de regels zou aanpassen om de legendarische boxermotoren van Subaru toe te laten.

Subaru won driemaal het merkenkampioenschap en het hoogtepunt was zonder meer 1995 toen Colin McRae bovendien wereldkampioen bij de rijders werd en dat in een Imprezza 555. Einde 2008 kapte het merk met WRC. Midden april 2020 zouden we de merken moeten kennen die in 2022 aan de start van het WRC gaan verschijnen en wie weet staat Subaru daar tussen.

Wie het artikel wil lezen, klikt hier.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender