Home > #Hoofdnieuws > Dakar 2020: de teerlingen lijken geworpen

Dakar 2020: de teerlingen lijken geworpen

Foto ©: Red Bull Media

De tiende etappe van de Dakar mag dan omwille van het weer wel zijn ingekort, ze zorgde wel voor het nodige spektakel. Fernando Alonso maakte een spectaculaire koprol, terwijl Carlos Sainz won en de zege in zijn MINI nu quasi op zak heeft.

Nasser Al-Attiyah maakte dinsdag nog indruk en leek nog te kunnen winnen, maar bijna twintig minuten tijdverlies, maken dat de Qatarees nu eerder begaan is met de strijd om de tweede plaats dan de zege. De Toyota-rijder ziet Stéphane Peterhansel (MINI) naderen tot op amper 16 seconden. Met nog twee ritten te gaan, lijkt het er sterk op dat Sainz de zege dus op zak heeft, al kent deze Dakar 2020 geen rustige slotritten. Tot op de meet vrijdag zullen er omwentelingen mogelijk zijn, gezien het zware parcours.

Fernando Alonso verloor een uur en zakt weg naar de 14de plaats, na een spectaculaire koprol, zonde erg voor de bemanning, maar de Toyota raakte toch gehavend.

Tom Colsoul (Toyota) blijft de best geplaatste Belg, voor Fabian Lurquin (Buggy). Ricky Brabec (Honda) is op weg naar de zege bij de motoren.

You may also like
Dakar 2023: Loeb voor zijn zesde, Al-Attiyah op weg naar zege
Dakar 2023: eerste deel marathon Empty Quarter maat voor niets, de Mevius in de problemen
Dakar 2023: G Rally Team na acht etappes leider in de categorie T3 
Dakar 2023: weer ritwinst voor Nasser Al-Attiyah en Toyota