Home > #Hoofdnieuws > Dakar 2020: rit overschaduwd door dood Gonçalves!

Dakar 2020: rit overschaduwd door dood Gonçalves!

In de Dakar won leider Carlos Sainz de lange rit van zondag en de Spanjaard blijft ook leider, maar de wedstrijd werd vooral overschaduwd door de dood van de Portugese motorrijder Paulo Gonçalves.

Foto ©: Dakar

De 40-jarige Gonçalves viel na kilometer 276 in de zevende etappe op weg naar Wadi Al Dawasir. “De organisatie kreeg om 10u08 een alarm en ze hebben meteen een medische helikopter richting de rijder gestuurd en ze kwamen al om 10u16 aan“, vertelt een officiële bron. “De rijder was toen al buiten bewustzijn, na een hartprobleem. Ondanks een poging om hem ter plaatse te reanimeren, werd de rijder alsnog naar het ziekenhuis van Layla gebracht, waar het overlijden werd vastgesteld.

Paulo Gonçalves werd in de Dakar van 2015 tweede met Honda achter Marc Coma, de man die nu de bijrijder is van Fernando Alonso bij Toyota. De 40-jarige Portugees was al bezig aan zijn 13de Dakar rally. Hij eindigde in totaal 4 keer in de top 10.Gonçalves is de 25ste deelnemer die tijdens de Dakarrally om het leven komt sinds de eerste editie in 1979.

In die Dakar blijft Sainz dus leider voor Nasser Al-Attiyah (Toyota) met een bonus van een goede tien minuten. Tom Colsoul is de beste Belg op de zevende plaats, Fernando Alonso is de top-15 binnengekomen. (JCA)

You may also like
Dakar 2023: Loeb voor zijn zesde, Al-Attiyah op weg naar zege
Dakar 2023: eerste deel marathon Empty Quarter maat voor niets, de Mevius in de problemen
Dakar 2023: G Rally Team na acht etappes leider in de categorie T3 
Dakar 2023: weer ritwinst voor Nasser Al-Attiyah en Toyota