Home > #Hoofdnieuws > WRC 2020: Neuville en Gilsoul zonder blad voor de mond

WRC 2020: Neuville en Gilsoul zonder blad voor de mond

Foto ©: Jens Mommens

Autosportwereld.be zat op het Autosalon in Brussel samen met Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul, overigens opnieuw als enige Vlaamse autosportsite. Een langere versie van het gesprek leest u in de aanloop naar de openingsproef van het WRC, maar hier alvast enkele opvallende uitspraken van het Belgische topduo in het WK Rally.

Nicolas Gilsoul over de RACB Awards: “Ik neem de plaats af van iemand die wel met een wagen racet, ik rijd geen meter op een seizoen. De RACB moet dit herzien!”

Thierry Neuville: “Pas na een zestal wedstrijden gaan we iets over de waardeverhoudingen kunnen zeggen, maar Tänak zal zeer snel zijn. Een echte hiërarchie is iets voor de eindfase van het WK, maar Hyundai doet niet aan teamorders.”

Thierry Neuville: “Het einde van het seizoen op asfalt is misschien wel een klein voordeel voor mij.”

Thierry Neuville: “Ik zie Elfyn Evans dit seizoen in enkele rally’s voor de zege strijden en ook Lappi is niet kansloos.”

Thierry Neuville: “De komst van de hybridetechnologie moet voor de FIA een hefboom zijn om meer merken aan te trekken, zoals in Formula E. Ik ben echter geen fan van volledig elektrische auto’s…”

Thierry Neuville: “Ik doe geen Legend Boucles, maar de ‘Crêtes’ wil ik wel opnieuw doen. Ieper weet ik niet.”

Thierry Neuville: “: “Mijn grootste bedreiging voor de wereldtitel is Sébastien Ogier.”

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender