Home > #Hoofdnieuws > Dubai 24: Dries Vanthoor leidt Belgische delegatie

Dubai 24: Dries Vanthoor leidt Belgische delegatie

Foto: © Gary Parravani

De rustperiode in de autosport wordt korter en korter, getuige de drukke agenda van deze en volgende week. Vanaf vandaag is het de beurt aan de 15de editie van de 24 uur van Dubai om het circuitseizoen te openen. In Dubai vinden we ook behoorlijk wat Belgen in een wedstrijd die de laatste jaren onder meer Laurens Vanthoor en Fred Vervisch op het hoogste podium zag klimmen. Dit jaar is Dries Vanthoor het Belgische speerpunt.

De 15de editie start op donderdag met de vrije trainingen en de kwalificatie, een volledig tijdschema vindt u hier.

De zegekandidaten komen dit seizoen uit een tiental GT3-Pro, waaronder twee wagens van het Belgische WRT, met jammer genoeg maar één Belgische rijder: de Limburger Dries Vanthoor.Vanthoor doet het in het gezelschap van Christopher Mies, de Nederlanders Rik Breukers en Michael Vergers en Saoedische Prins Mohammed Saud Fahal Al Saud, uiteraard in een Audi R8 LMS GT3.

Dubai is een speciale race, niet alleen omdat het de eerste van het seizoen is, maar ook omdat het een speciale wedstrijd is”, vertelt Dries Vanthoor van uit Dubai. “Er zijn heel veel wagens, veel tragere auto’s ook en dus is het erg oppassen tijdens het dubbelen van die auto’s, die je soms om de enkele ronden weer tegenkomt. Bovendien is het tanken niet zoals in Le Mans of Spa, maar zoals in Zolder aan de gewone tank. Dat maakt dat je strategie echt moet kloppen, want anders verlies je erg veel tijd. Onze ambitie is om hier te winnen, zeker met het team waarmee we aan de start komen!” In GT3-Am zien we Pierre-Yves Paque en Christian Kelders in de Sainteloc Audi R8 LMS.    

Nog heel wat landgenoten

Nog twee Belgische auto’s zien we in de klasse SPX, met de QSR Mercedes-AMG. Het team uit de Brusselse rand doet beroep op een 100% Belgische bemanning. De broers Jimmy en Johny De Breucker en Michiel Verhaeren delen de Duitse sportwagen met de Antwerpenaar Olivier Bertels. Patrick Asnong, Raphaël van der Straten en Nick Geelen zijn dan weer in de VDS Racing Aventures Mustang. In GT4 is er een Aston Martin voor Rodrigue Gillion en de snelle man uit Wemmel, Nico Verdonck. Zij zetten hun zinnen op de GT4-klasse, in een auto van het Britse Newbridge Motorsport.

In de TCR-klasse vinden we de Belgische Audi RS3 LMS DSG voor onder meer Tom Boonen, Gilles Magnus en Vincent Radermecker. De Lokeraar Recep Sari zit dan weer in een BMW M240i van het Duitse Fun-M Motorsport, terwijl Matheiu Detry plaatsneemt in de Autorama VW Golf GTi TCR.  

De deelnemerslijst

You may also like
Autosport: de stand van zaken
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
Creventic: TCR500 wordt open, kalender bekend
Creventic 12 Spa: de wedstrijd in beeld door Kristof Vanderstraeten