Home > #Hoofdnieuws > Dakar 2020: Alonso verliest uren, Terranova nieuwe leider

Dakar 2020: Alonso verliest uren, Terranova nieuwe leider

In de Dakar blijft het onrustig. Na dagwinst voor Giniel de Villiers in een Toyota is Orlando Terranova in zijn MINI de nieuwe leider na de tweede dagproef, maar bovenal deelde Fernando Alonso in de brokken. De Spanjaard diende een gebroken ophanging te herstellen en verloor meer dan twee uur.

Foto ©: Toyota


De ex-winnaar Giniel de Villiers was over de 367 km tussen Al Wajh en Neom de snelste van het veld vandaag. In zijn Toyota Hilux met startnummer #304 toonde hij zich erg goed in het navigeren, iets waar veel andere deelnemers last mee hadden. Orlando Terranova (Mini JCW Rally) volgde op vier minuten, voor Khalid Al Qassimi (Peugeot 3008DKR) en Mathieu Serradori (Buggy Century). Die laatste doet het met een Belgische corijder, Fabian Lurquin.

Alonso kent pech

Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) verloor weer twaalf minuten, maar was desondanks vijfde voor Carlos Sainz (Mini Buggy). De vorige leider, Vaidotas Zala (Mini JCW Rally), verloor 20 minuten. De grote verliezer was echter Fernando Alonso (Toyota Hilux) die meer dan twee uur stilstond met een gebroken ophanging en de etappe als 63ste op 2u en 34 minuten afsloot. Alonso is nu 48ste op 2 uur en 38 minuten en mag elke ambitie opbergen, al ziet de Spanjaard dat wel anders: “De zichtbaarheid was een nachtmerrie”, aldus de rookie van de Dakar. “Er was zoveel stof dat een wagen inhalen onmogelijk was. We reden blind en hebben daardoor iets met het wiel geraakt. Ik ben al blij dat we met die schade de eindmeet halen, dus kunnen we verdergaan. Dat het niet leuk is om zo vroeg in de wedstrijd zoveel tijd te verliezen, dat is zeker. We gaan wel wat goedmaken de komende dagen. Er is amper 10% van de afstand afgelegd. In de wagen is alles goed en mijn corijder, Marc Coma, doet excellent werk.”

Kleine verschillen

Vooraan leidt Terranova met net geen vijf minuten op Sainz en iets meer dan zes minuten op Al-Attiyah. Tom Colsoul (Toyota) is tiende op 21 minuten, zes plaatsen achter Fabian Lurquin, de andere Belgische navigator. Bij de motoren verloor Toby Price (KTM) veel tijd. De dagwinst was voor merkgenoot Ross Branch, terwijl Sam Sunderland, ook al KTM, de nieuwe leider is.

You may also like
Dakar 2023: Loeb voor zijn zesde, Al-Attiyah op weg naar zege
Dakar 2023: eerste deel marathon Empty Quarter maat voor niets, de Mevius in de problemen
Dakar 2023: G Rally Team na acht etappes leider in de categorie T3 
Dakar 2023: weer ritwinst voor Nasser Al-Attiyah en Toyota