Home > #Hoofdnieuws > WRC 2020: interview met Ott Tänak

WRC 2020: interview met Ott Tänak

Het is zonder meer dé transfer van het voorbije tussenseizoen in de autosport: Ott Tänak en Martin Järveoja die naar Hyundai trekken en er teamgenoten worden van onze landgenoten en vijfvoudige vicewereldkampioenen Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul. De Estse wereldkampioenen zijn zelf ondertussen al aan het testen met de Hyundai i20 WRC en staan scherp voor de start van het WK over goed drie weken!

Foto ©: Hyundai

De eerste impressies van Tänak zijn alvast goed: “Hyundai is een zeer gedreven en gefocust team. We zitten helemaal op dezelfde lijn en kijken echt naar de start van het seizoen uit, over enkele weken in de Rallye Monte-Carlo. We zijn overigens meteen na de overstap beginnen werken en we hebben het gevoel dat we volledig en door iedereen gesteund worden.

Dat laatste was bij Toyota blijkbaar niet het geval, wat een belangrijke reden was waarom Tänak met het nummer #1 toch de overstap maakte van het team waarmee hij wereldkampioen werd naar de Koreanen.

Prima wagen

De Hyundai i20 Coupe WRC verraste me ook echt, al vanaf de eerste meters. Ik voel me goed in de wagen en we gaan nog testen voor de start van het seizoen. Uiteraard starten we weer vanaf nul, ondanks de titel, en ik denk dat dit seizoen alles mogelijk is. Ik ga er in ieder geval stevig invliegen.”  

Het seizoen start in Gap op donderdag 23 januari.

http://www.autosportwereld.be/2019/10/27/wrc-spanje-neuville-wint-tanak-pakt-de-wereldtitel/
Even terug naar 2019…
You may also like
WRC Zweden: zeven Belgen en weer een vloot WRC2-deelnemers
WRC Monte-Carlo – Martijn Wydaeghe: “Wij willen voor de titel meevechten”
WRC 2023: wat u moet weten voor de start van het seizoen
WRC 2023: eindelijk de hoogste graal voor Neuville?