Home > #Hoofdnieuws > Formula E Diriyah: Sam Bird, podium voor Vandoorne

Formula E Diriyah: Sam Bird, podium voor Vandoorne

Met de eerste E-Prix in Diriyah (Saudi-Arabië) is het zesde seizoen van de Formula E officieel gestart. Tijdens een rustige seizoensopener was het Sam Bird voor Envision Virgin Racing die als eerste over de finish kwam. Hij wordt gevolgd door Andre Lotterer (Porsche) en Stoffel Vandoorne (Mercedes). Het werd meteen een goede start voor de nieuwkomers in het kampioenschap.

(Foto © Envision Virgin Racing)

Sébastien Buemi (Nissan E.Dams) moest in de derde ronde al opgeven en vervolgens parkeerde de regerende kampioen Jean-Eric Vergne (DS Techeetah) zijn wagen halverwege de race in de garage en hij was daarmee de tweede uitvaller. Hij had een probleem met de stuurinrichting. Daniel Abt (Audi) zorgde voor de enige safety car van deze eerste manche. Hij ging de muur in na een aanraking met Felix Da Costa (DS Techeetah). Nico Müller (Geox Dragon) kwam niet aan de start na zijn crash tijdens de kwalificaties. Maxim Günther (BMW i) en Ma Qing Hua (Nio) kregen een drive through penalty voor inbreuken op de throttle mapping.

Vooraan ging de zege dus naar Bird, voor Lotterer en Vandoorne, meteen een knappe start van onze landgenoot in het seizoen 2019-2020. Jérôme d”Ambrosio kaapte de negende plek weg, twee plaatsen beter dan zijn teamgenoot bij Mahindra. Noteren we nog de vijfde en zesde plek voor de Nederlanders Robin Frijns (Virgin) en Nyck De Vries (Mercedes).

Morgen om 13u04 vind de tweede race in Diriyah plaats.

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten