Home > Moto > MotoGP > In een notendop: MotoGP Valencia

In een notendop: MotoGP Valencia

  • MotoGP – Fabio Quartararo bleek met de Petronas Yamaha vandaag de beste in de vrije trainingen in Valencia. De Fransman was in de eerste sessie sneller dan Jack Miller op de klanten-Ducati en in de tweede sessie sneller dan Maverick Vinales met de fabrieks-Yamaha. Marc Marquez was tweemaal de derde snelste van het pak met de Repsol Honda. Voor Jorge Lorenzo zit er een afscheid in mineur aan te komen want hij haalde respectievelijk een 18de en een 16de tijd.
  • Moto2 – Brad Binder was de snelste op vrijdag in de opstapklasse met de Red Bull KTM. Hij bleef voor aan Fernandez (Flexbox HP40) en Di Giannantonio (Conveyors Speed Up).
  • Moto3 – Jaume Masia (Mugen KTM) klokte voorlopig de snelste tijden in de kleinste klasse voor Sergio Garcia (Estrella Galicia Honda) en Marcos Ramirez (Leopard Racing), die ook al de snelste was in de eerste vrije training.
  • Moto E – Ook de elektrische motoren zijn weer aan de slag in Valencia. Het was de Braziliaan Eric Granado (Avintia Esponsorama) die de pole opeiste voor Matteo Ferrari (Gresini MotoE) en Bradley Smith (One Energy Racing). Onze landgenoot Xavier Simeon zette de Energica van Avintia Esponsorama op de tiende startplaats.

(foto: ©motogp.com)