Home > F1 > Renault F1 Team koolstofneutral tegen 2030

Renault F1 Team koolstofneutral tegen 2030

Renault F1 Team

Het Renault F1 Team verwelkomt en onderschrijft de strategie die Formula One op 12 november 2019 heeft aangekondigd om de hele sport tegen 2030 vrijwillig koolstofneutraal te maken. Die aankondiging voegt een ambitieuze langetermijndoelstelling toe aan het transformatieplan dat de sport vanaf seizoen 2021 inzet en dat steunt op de evolutie van de sportieve en technische reglementen en de uitwerking van een financiële regeling om de economische efficiëntie van de teams te belonen.

Foto © Renault Motorsport

Om vooruitgang te blijven boeken, moest de Formule 1 evolueren. Alleen zo kon de sport zijn avant-gardistische karakter behouden en tegelijk inspelen op de evoluties en uitdagingen van de maatschappij. Koolstofneutraal worden is uiteraard een enorme uitdaging en het is dan ook een uitstekend initiatief om de duizenden Formule 1-ingenieurs en miljoenen fans te mobiliseren om die collectieve doelstelling te realiseren.

Om zijn plan voor duurzame ontwikkeling uit te werken, heeft de Formule 1-organisatie overleg gepleegd met diverse renstallen, waaronder het Renault F1 Team, door gegevens uit te wisselen en nauwkeurige werkrichtingen te bepalen. Het Renault F1 Team zal zich samen met Formula One inzetten om dit plan te implementeren en zal daarnaast ook eigen acties doorvoeren in het kader van een maatschappelijk en duurzaam programma, dat werd uitgewerkt volgens de strategie van de Groupe Renault. Dat programma is opgebouwd rond twee dimensies: het milieu en de mens.

Het programma zal niet alleen bijdragen tot het plan voor duurzame ontwikkeling van Formula One maar omvat ook een milieudimensie die steunt op twee specifieke pijlers: circulaire economie en duurzame mobiliteit. Onze samenwerking voor het ontwerpen en ontwikkelen van moderne hybridemotoren van het type E-TECH Plug-In voor de seriemodellen van Renault is een concreet voorbeeld van onze inspanningen en ons engagement. Het menselijke luik van ons plan steunt dan weer op de notie van ‘overdracht’.

Meer informatie over ons programma en aanverwante projecten zal in de loop van 2020 worden vrijgegeven.

(persbericht)