Home > #Hoofdnieuws > F1: Antonio Giovinazzi blijft bij Alfa Romeo in 2020

F1: Antonio Giovinazzi blijft bij Alfa Romeo in 2020

De Italiaan Antonio Giovinazzi blijft in 2020 bij het team van Alfa Romeo Racing. Dat maakte de renstal vandaag bekend op social media. Giovinazzi heeft teambaas Frederic Vasseur kunnen overtuigen met een sterke 2de helft van het seizoen.

Ik ben erg blij om in 2020 bij het team te kunnen blijven en ook dankbaar voor alle steun tijdens mijn eerste seizoen in de Formule 1” aldus Giovinazzi. “We hebben samen veel geleerd en ik ben ervan overtuigd dat we volgend jaar de volgende stap kunnen zetten. Ik ben dan zelf geen rookie meer en heb dus geen excuses meer. Ik wil meteen competitief zijn en het vertrouwen van het team dolgraag terugbetalen.

Teambaas Frederic Vasseur is zeer opgetogen over de contractverlenging. Eerder werd Kimi Raikkonen reeds bevestigd, en daarmee is line-up ook meteen compleet. “Antonio doet het uitstekend in zijn eerste seizoen en ik ben blij dat we kunnen bevestigen dat hij ook volgend jaar bij Alfa Romeo blijft. Hij is erg goed geïntegreerd in het team en wordt bovendien nog steeds stabieler. Antonio is een hele snelle coureur, dat laat hij nu met Kimi als maatstaaf goed zien. We willen als team graag verder gaan op basis van stabiliteit en dus met een onveranderde line-up.