Home > Moto > MotoGP > MotoGP Maleisië: Alex Marquez begint goed, Marc crasht

MotoGP Maleisië: Alex Marquez begint goed, Marc crasht

Alex Marquez zette al een eerste pas richting de Moto2 wereldtitel. Hij haalde de pole terwijl zijn titelconcurrenten verder op de grid zitten. Broer Marc zag Quartararo met een nieuw baanrecord naar de pole gaan in MotoGP. Zelf ging hij kwalijk tegen het asfalt.

foto: motogp.com

De Yamaha motoren bleken al van bij aanvang van de sessie in het voordeel op Sepang. Marc Marquez speelde het afwachtspelletje misschien iets te lang en mogelijk ging de Honda onderuit op koude banden. Het werd een highsider en Marquez kwam met een kwalijke smak op het asfalt. Quartararo zette daarna nog een nieuwe record poletijd en Yamaha monopoliseert de eerste rij met Quartararo voor Vinales en Morbidelli. Marquez moet als elfde van start.

In Moto2 zette Alex Marquez (Marc VDS) in de beslissende fase van de kwalificatie de referentietijd neer, een tijd waaraan geen van zijn concurrenten meer kon. Hij krijgt naast zich de Japanner Tetsuta Nagashima (Onebox TKKR SAG Team Kalex) en concurrent Brad Binder (Red Bull KTM Ajo KTM). ZIjn belangrijkste uitdager, Thomas Luthi (Dynavolt Intact GP Kalex) staat pas vijfde.

In Moto3 was er een rommelige en afwachtende kwalificatiesessie. Sommige rijders misten daardoor hun laatste snelle ronde. Marcos Ramirez pakte voor  Leopard Racing Honda de pole. Naast hem staan morgen Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse Honda) en John McPhee (Petronas Sprinta Racing).

In het voorprogramma was er in de Asian Talent Cup een ongeval waarbij de Maleisiër Afridza Munandar het leven liet.