Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Alex Marquez naar Moto2 titel?

MotoGP: Alex Marquez naar Moto2 titel?

In Maleisië, op het circuit van Sepang, sluit het MotoGP circus een drieluik af van opeenvolgende “fly away” races, voordat er teruggekeerd wordt naar Europa en Valencia voor de laatste race.

foto: ©motogp.com

Eén titel is er nog te begeven, die in de Moto2. En ook daar kan het een compleet “Marquez” succes worden. Alex Marquez, de jongere broer van Marc, telt er met nog twee races te gaan 242 punten, dat zijn 28 eenheden meer dan uitdager Thomas Luthi en dus heeft Alex Marquez zijn schaapjes nog niet op het droge. Sterker, met nog een gat van 50 punten te slaan (in theorie althans) hebben ook nog Brad Binder (209), Jorge Navarro (199) en Augusto Fernanadez (192) hun rekenkundige kans te gaan. Maar het wordt moeilijk, voor alle uitdagers. Enkel Alex Marquez heeft het eigen lot in handen. Een zege van de Spanjaard op Sepang geeft hem de wereldtitel, wat de anderen ook doen. De uitdagers, die moeten tellen op een misstap van de Marquez om in de afsluitende race in Valencia nog een kans te houden op de titel.

De vrije trainingen in Sepang

In de vrije trainingen tikte Alex Marquez al tweemaal als derde aan, te midden van al zijn uitdagers. De besttijden, die gingen naar “outsiders” als Nagashima (op de OneBox machine van het TKKR SAG Team) en naar Jorge Martin, die een sterk seizoenseinde beleeft op de Red Bull KTM.
In MotoGP ging het Petronas Yamaha privéteam, de nationale trots, zijn kansen. Quartararo ging er eerst zijn teamgenoot Morbidelli vooraf, daarna Dovizioso en Rossi zich ertussen.
In Moto3 waren Andrea Migno en Kaito Toba aanvankelijk de snelsten. In principe moet Aron Canet dit weekend zijn tweede plaats in het kampioenschap kunnen vastleggen.

Eén onbekende nog: het weer. De eerste voorspellingen voor zaterdag zien een regenzone, dat zou dus de kwalificaties danig kunnen verstoren.