Home > Rally > Rally: nieuwe promotieformule met Ford Fiesta

Rally: nieuwe promotieformule met Ford Fiesta

Jonge rijders die hun zinnen zetten op een deelname aan het BK Rally krijgen, opnieuw, van de Ford Fiesta SportTrophy de unieke kans om via verschillende etappes de stiel te leren, zich in de kijker te rijden en zo mogelijk door te groeien naar  Junior WRC en later WRC 2!



In samenwerking met M-Sport, Ford, Pirelli, TeamFloral, Mobil1 en RACB Sport wordt hiervoor een drievoudig programma opgezet waarin kan gereden worden met een 150 pk-rijke Ford Fiesta R2T Junior en een Ford Fiesta R2T, goed voor zo’n 200 pk. 

“Het is gebleken dat de stap naar een R2T voor een debutant te hoog is gegrepen”, stelt Jens Vanoverschelde, coördinator van de Ford Fiesta SportTrophy. “Daarom hebben wij samen met M-sport het concept “Ford’s ladder of opportunity” gelanceerd waarbij een nieuwkomer met een beperkt budget zich vooreerst kan scholen in ééndagsrally’s, lees minder duur. Gezien wij het systeem toepassen van “arrive & drive”, hoeft zo een rijder niet te investeren in een eigen structuur, aankoop van een auto. Hij kan zij kunnen zich toeleggen op hun eerste taak en dat is racen!

De Ford Fiesta SportTrophy zal met een infostand aanwezig zijn tijdens de komende Condroz Rally en daarop Rally van Kortrijk.