Home > Circuit > Nationaal > 24U2CV: enorm succes voor live-streaming

24U2CV: enorm succes voor live-streaming

De bolides zijn terug naar hun ateliers om ze voor te bereiden op de finale van de 2CV Racing Cup en de C1 Racing Cup over twee weken in Mettet. De 24H2CV, een organisatie van de 2CV Racing Teams heeft ondertussen het seizoen op het Circuit van Spa-Francorchamps afgesloten. Een evenement dat goed 150 wagens zag starten, gaande van 2CV, Dyane, Burton tot C1, met bovendien een schitterende parade, voorafgaand aan de start.

foto: rechtenvrij/© Letihon.be

In nauwe samenwerking met CMG Télévision, het team van Jean-François Thyssen, werd een live streaming, vanaf vrijdagavond uitgewerkt. “Het was een light captatie, met vaste camera’s langs het circuit, maar ook een mobiel team op de startgrid, en in de stands”, vertelt Robert Van Gysegem, voorzitter van de 2CVRT. “Het is een ideaal concept voor organisatoren als wij om de sfeer van de wedstrijd naar de thuisblijvers te brengen, met bovendien de commentaar van de circuitspeaker als ondersteuning.

Het minste wat we kunnen zeggen, is dat de live streaming van de 24H2CV een enorm succes is geworden. Alles samen zijn er… 114.000 verbindingen geweest! “Het cijfer is ongelofelijk, onder meer dankzij de verdeling van de beelden via Auvio, het onlineplatform van de RTBF”, vervolgt Robert Van Gysegem. “In het totaal zijn er bijna 1.200.000 minuten bekeken! De Belgen waren uiteraard het best vertegenwoordigd, maar ook in Frankrijk, Engeland, Nederland en Duitsland hadden we heel wat kijkers. De zesde hoogste kijkcijfers haalden we in de VS! In het totaal keken mensen van uit 70 verschillende landen naar de 24H2CV via de online beelden! Daarbij waren zelfs Polynesië, Madagaskar of Togo! Ik geef toe dat bij de mensen van de 2CVRT, deze cijfers echt meer dan plezier doen. Wie wil weten of deze 24 Heures 2CV populair blijven, moet niet lang nadenken. De teams kunnen het weten.”

Het spreekt voor zich dat in 2020 de 24H2CV, met de 2CV/Dyane/Burton en C1, de live streaming opnieuw van de partij zal zijn… en dat voor iedereen!

(persbericht)