Home > #Hoofdnieuws > Benelux: Gamma Race Day en 24 Uur Zolder op dezelfde datum!

Benelux: Gamma Race Day en 24 Uur Zolder op dezelfde datum!

Gisteren hebben diverse promotoren en organisaties hun kalender voor 2020 bekend gemaakt. Groot was onze verbazing dan ook toen we vaststelden dat de zeer populaire Gamma Race Day en de 24 Uur van Zolder op hetzelfde weekend in augustus staan geprogrammeerd.

Het volledige Belcar-seizoen kennen we nog niet, al weten we wel dat het nationale kampioenschap het waarschijnlijk doet tijdens het DTM-weekend in april en dat de 24 Uur van Zolder plaatsvinden op 8 en 9 augustus… identiek hetzelfde weekend als de immens populaire Gamma Race Day. Dat betekent dus dat heel wat series aan deelnemers moeten inboeten of dat teams en rijders voor heel wat logistieke uitdagingen staan. Want naast de Super Car challenge racen ook de Mazda MX-5 Cup en de Ford Fiesta Cup op 8 en 9 augustus in Assen, twee series waarin heel wat Belgische teams en rijders aan de start komen.

Kalenders opstellen is niet makkelijk, maar binnen een en dezelfde FIA-zone, met name de Benelux zou een beetje overleg toch niet slecht zijn…

http://www.autosportwereld.be/2019/10/30/supercar-challenge-kalender-2020-bekend/