Home > #Hoofdnieuws > WRC Spanje: reacties van Neuville en Tänak

WRC Spanje: reacties van Neuville en Tänak

Als enige Vlaamse medium in Spanje, tekende Autosportwereld.be ook de reacties na de rally van Spanje op. De nieuwe wereldkampioen en de winnaar van de wedstrijd, Ott Tänak en Thierry Neuville zaten broederlijk naast elkaar en wie weet, zien we ze vanaf de Monte-Carlo ook in dezelfde kleuren…

Foto: © WRC

Ik zou vooreerst Ott willen feliciteren met de wereldtitel, zijn eerste ook en ik maak meteen een afspraak voor een revanche in 2020”, aldus Neuville in de druk bijgewoonde persconferentie. “We hebben zo goed als een perfect weekend gereden, waarbij we echt vertrouwen hadden, in die mate dat we de laatste proeven van het weekend zelfs eerder ontspannen in de wagen zaten. Of de wereldtitel hier of in Australië zou beslecht worden, hing vooral van de mannen achter ons af, wij konden niet beter doen dan eerste worden. Wij deden alles… Wat ons nu rest is het gevecht voor de wereldtitel bij de constructeurs, van groot belang voor mijn werkgever. Hyundai wil die titel winnen.” Corijder Nicolas Gilsoul voegde daar aan toe: “Het is niet hier dat we de titel verloren hebben. Ik zit echt met gemengde gevoelens, enerzijds weer de titel verliezen en anderzijds een prachtige zege behaald hebben…

Spanje moet blijven

Opvallend was ook de zeer positieve mening van Neuville over de wedstrijd in Spanje die in 2020 van de kalender verdwijnt: “Het is een uniek evenement dat op de kalender moet staan. De mix van gravel en asfalt is schitterend en uniek, al mag de volgorde misschien wel omgekeerd. We vinden dat super en ik was ook ook onder de indruk van het enorm aantal toeschouwers hier. Deze wedstrijd moet in de toekomst weer op de kalender staan, jammer dat het niet het geval is in 2020.” Naast Neuville zat Ott Tänak en wat betreft Spanje was ook hij duidelijk: “Thierry heeft 100% gelijk.

Enorme druk

Verder was duidelijk dat de zwijgzame Est erg veel druk ervaren heeft tijdens het weekend in Spanje: “Ik wist in het begin niet echt goed hoe er mee om te gaan, om eerlijk te zijn. Iedereen bleef het maar hebben over de titel en het resultaat, het was bij momenten te veel. Nu zal het ook even duren vooraleer ik echt besef dat ik wereldkampioen ben.”

Tänak nam erg veel risico’s in de Powerstage, won die en pakte ook nog eens in extremis de tweede plaats, wat maakte dat hij nu al wereldkampioen is: “Niet iedereen in mijn entourage zal dat leuk gevonden hebben, maar in het leven moet je de dingen zelf doen en niet afhangen van anderen. Ik heb meer moeilijke momenten in mijn leven gehad dan goede en ik heb geleerd dat je je succes zelf moet behalen. De emotie kwam pas als ik mijn vrouw en zus zag…”