Home > #Hoofdnieuws > F1 Mexico: Hamilton wint, maar titel moet nog een weekje wachten

F1 Mexico: Hamilton wint, maar titel moet nog een weekje wachten

Een mooie race met een uitgekiende strategie bracht Lewis Hamilton de zege. Maar Valtteri Bottas reed eveneens een goede race en met een derde plaats zorgde hij ervoor dat het titelfeestje voor Hamilton minstens met een weekje wordt uitgesteld.

(foto: ©W.Bouchez)

Het had nochtans allemaal fout kunnen gaan in de eerste ronde voor Hamilton. Zijn uiteenzetting met Max Verstappen bracht hem, evenals de Nederlander, op het gras naast de baan. Verstappen besloot tot een vroege pitstop, Hamilton ging door. Voor Ferrari leek het allemaal de goede kant op te gaan. Vanop een volledige “rode” eerste startrij pakte Leclerc de leiding, voor Vettel. Maar Leclerc koos voor een dubbelstop strategie. Vettel, die had een “plan C” klaar met slechts een enkele stop om van medium naar hard te wisselen. Een strategie die ook Hamilton voor ogen had. De uitvoering van het plan werd door de Brit iets perfecter afgewerkt dan door de Duitser. Uiteindelijk kon Vettel de achterstand op Hamilton nooit meer inlopen.

Tiende zege van het seizoen dus voor Hamilton, maar nog geen nieuwe wereldtitel want de derde plaats van een regelmatig presterende Bottas zorgt ervoor dat Hamilton zeker nog tot Austin moet wachten. De verliezer van de dag is misschien wel Charles Leclerc, die door een tweestop-strategie en een tragere pitstop alle kansen zag vervliegen. Alexander Albon profiteerde van het geharrewar in de eerste ronde om via goed positiespel naar een vijfde plaats te rijden, net voor zijn Red Bull teamgenoot Verstappen. Lokale held Sergio Perez (Racing Point), Ricciardo (Renault) en het Toro Rosso duo met Kvyat en Gasly vervolledigden de top tien.