Home > Circuit > 24U2CV: Falt Racing domineert een honderdtal C1!   

24U2CV: Falt Racing domineert een honderdtal C1!   

Met een honderdtal Citroën C1 aan de start van deze etmaalrace, verdeeld in de categorieën “Belgisch”, “Nederlands” en “Brits”, was het spektakel verzekerd. De schermutselingen waren heldhaftig, de incidenten soms spectaculair.  

foto’s: rv/letihon.be

Binnen de C1 Racing Cup, domineerde de #217 Falt Racing van Marvin Herman, Emile De Dryver, Guillaume Mondron en Simon Tourneur het grootste gedeelte van de wedstrijd. Vooral dan nadat de #232 Neo Speed by Kimy Racing (Do-Devis-Le Leu-Petralia) tegen technische moeilijkheden aanliep, die hen uit de kop van het klassement lieten verdwijnen. De #217 klasseerde zich op de 6de plaats algemeen en won voor de #231 Gaban Motorsport (Gaban-Gaban-Palmaers-Meurens) en de #233 KMD 233 (Van Hove-Close-Van Bael). Deze laatste zorgde voor de vrouwelijke toets met mooi lachende Chloé Van Hove op een podiumplaats.

De #240 Citropol (Lorquet-Lorquet-Jeukenne) strandde aan de voet van het podium, terwijl de #230 revTeam by Kimy Racing (Frère-Lietart-Grevesse-Pasquale) de top 5 vervolledigde voor de #212 Muppet Racing (Delvaux-Petit-Denis-Henrard-Willems-Delvaux).

Het werd een overwinning voor een ploeg van jonge honden in het “Nederlandse” klassement, met de #555 Team Veno (Oosten-Teekens-Veering) die voorging aan de #599 DAT Racing (Smit-Verhoek-Kuiper-Charoudin) en de #630 Lohuis Motorsport 1 (Schoonhoven-Schoonhoven-Sijtsma-Bergman). Bij de C1 UK was het dan weer de #581 Gianfranco Motorsport van… de Portugezen Rodrigues, Rodrigues, Brandao en Diegues, vergezeld van de Spanjaard Hernandez die wonnen voor de #505 Finishline UK Ltd with PrepTech UK (Luti-Bray-Van Niekerf) en de #394 AB Motorsport (Symonds-Allwood-Trott).

Het was in een uitstekende sfeer dat, op het ‘endurance’ podium van het circuit van Spa-Francorchamps, dit knotsgekke weekend een einde nam. De deelnemers aan de 2CV Racing Cup en de C1 Racing Cup zetten nu koers naar het Circuit Jules Tacheny in Mettet voor de ondertussen traditionele finalerace in de competitie. Die staat al binnen twee weken op het programma…!

(persbericht)