Home > VAS > Rallysprint > Hemicuda Rally: Kortemark verwelkomt rallyproef

Hemicuda Rally: Kortemark verwelkomt rallyproef

Dat rally het begin kan zijn van een mooie samenwerking bewijst de gemeente Kortemark. Aan het roer een coalitie met voornamelijk VLD en CD&V. Bij de persconferentie voor de Hemicuda Rally nam Stefaan Vercooren het woord, eerste schepen in Kortemark en tevens schepen van sport.

(foto: © W.Bouchez)

Dikwijls is een rally het onderwerp van tegenkanting. En autosportfans wijzen ook graag met de vinger naar deze of gene partij van alle kleuren van de regenboog. Maar het kan ook anders! Misschien moeten we de rollen eens omkeren en de mensen in de kijker zetten die wél een goede samenwerking hebben met autosportorganisatie en die genuanceerd kunnen denken over onze geliefde sport.

We zijn zeer verheugd dat de organisatie opnieuw een rallyproef organiseert op het grondgebied van Kortemark. We weten allemaal dat het inrichten van een rally de dag van vandaag geen evidentie is. Als politieke mensen krijgen we heel wat druk, zeker op gebied van veiligheid en lawaai. Maar in Kortemark, net als in Koekelare en Diksmuide, omarmen we nog steeds de rallysport. Het gaat niet enkel om de sport op zich maar ook het feit dat komend weekend heel wat mensen zich gaan verplaatsten binnen onze gemeenten. Het is ook positief dat de rallysport blijft bestaan. We hebben met de organisatie al meerdere jaren en we hopen dat ze nog vele jaren aan de gemeente Kortemark zullen denken bij het inrichten van hun rally. Wij zullen hen met open armen ontvangen. We wensen hen veel succes dit weekend“, Stefaan Vercooren (VLD).

You may also like
VAS: Andy Lefevere voor de zevende keer in Hemicuda
VAS: Hemicuda Rally met deelnemersrecord
VAS: 6 uur van Kortrijk met Melissa Debackere op de affiche
VAS: Aarova Short, rallyfeest in de Vlaamse Ardennen