Home > #Hoofdnieuws > WRC Wales: Neuville moet presteren

WRC Wales: Neuville moet presteren

We zijn weer toe aan de WK-rally waarvan u de namen van de proeven hoogst waarschijnlijk niet correct kan uitspreken: de rally van Wales. Drie rijders zetten er hun gevecht om de wereldtitel verder, met name Ott Tänak (Toyota), die 210 punten heeft, gevolgd door Sébastien Ogier (Citroën) met 193 punten en onze landgenoot Thierry Neuville (Hyundai) met 180 eenheden. Voor Neuville is de opdracht duidelijk: aanvallen en voor zijn tegenstanders eindigen.

Het wordt een loodzware editie van de wedstrijd in Wales, met al weken regen en dus compleet modderige proeven. Tänak mag die slijkerige KP’s vrijdag openen en de Toyota-rijder wacht dus een moeilijke opdracht. Neuville die als derde onderweg gaat, houdt wel van die condities: “Het is zonder meer één van de natste proeven van het seizoen en ik hou wel van dat glijwerk.” Neuville finishte al driemaal op het podium in Wales, maar ditmaal moet hij er liefst beter doen en winnen: “Ik wil minstens weer op het podium eindigen en ik geloof in de wereldtitels”, klinkt het moedig bij Neuville, die recent heel wat tegenwind uit zijn eigen team kreeg. Neuville moet sowieso punten inlopen op Tänak, want als de Est nog verder uitloopt, dan mag Neuville een kruis over zijn titelambities maken. Vertrekken uit Wales met meer dan 30 punten achterstand op de leider in het WK zou nefast zijn. Het is overigens geleden van juni dat Neuville nog eens op een WK-podium stond.

In het noorden van Wales zien overigens nog Belgen, met Renaul Jamoul als corijder naast Adrien Fourmaux (Ford Fiesta R5) en het RNT-duo Guillaume de Mevius en Martijn Wydaeghe die ook moeten hopen op een goed resultaat in afwachting van een verenging van hun contract bij het RACB National Team. Wales start donderdagavond met een proef op het circuit van Oulton Park, niet ver van het servicepark in Llandudno. Op vrijdag volgen negen KP’s, voor een afstand van 118,25 kilometer, terwijl zaterdag maar liefst zeven proeven volgen, goed voor 152,50 kilometer. Zondag staan er nog vijf chronoritten op het menu, voor 28,42 kilometer, inclusief de Power Stage.

http://www.autosportwereld.be/2019/09/27/wrc-wales-voor-penasse-zijn-titelkansen-neuville-over/