Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Het wordt opnieuw een eivol autosportweekend, zowel in eigen land, als ver daarbuiten. Uiteraard is er de WK-rally van Wales, waar Thierry Neuville nu echt zijn laatste troeven uitspeelt en ook het FIA WEC is aan de slag, met de race in Fuji.

Naast de beide wereldkampioenschappen, is er ook enorm veel actualiteit in eigen land. Op Circuit Zolder is er het bezoek van de Europese NASCAR, met nog een waterkans op een titel voor Stienes Longin en het nationale Belcar-kampioenschap is er aan zijn voorlaatste afspraak toe. Daar staat de familie Longin wel in polepositie om een stap richting titel te zetten. In Spa is er dan weer de première van de TCR500, de bijna 24-uursrace voor TCR-wagens, met verder de Ford Fiesta Sprint Cup, de Mazda MX-5-Cup en de Supercar Challenge.

En alsof dat nog niet genoeg is, is er in Hockenheim de finale van het DTM, dat het bezoek krijgt van een aantal Japanse Super GT-auto’s en ook de Formula Renault Eurocup, met onder meer Ugo De Wilde, racet in Duitsland. Op twee wielen is er de MotoGP in Thailand. De VAS houdt het bij de rallycross in Maasmechelen.

http://www.autosportwereld.be/2019/10/01/fia-wec-twee-belgen-in-japan-dit-weekend/