Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: FIA F2 – Super Formula – F3 Asia

In een notendop: FIA F2 – Super Formula – F3 Asia

• FIA F2 – Luca Ghiotto (UNI-Virtuosi) won de race op zondag voor de FIA F2 in Sochi. Hij eindigde voor nieuwbakken kampioen Nyck De Vries (ART) en Callum Ilott (Sauber by Charouz). De wedstrijd werd opgeschrikt door een stevige crash toen de Rus Nikita Mazepin tegen Jack Aitken reed. Mazepin, met beschadigde ophanging, reed daarna op de lijn van de Japanner Matsushita die nergens meer naartoe kon. Hij ging hard in de vangrail en werd afgevoerd naar het hospitaal. In een communiqué bevestigde de FIA achteraf dat de Japanner zonder verwondingen was ontslagen uit de kliniek.
  • Superformula – Kenta Yamashita (Kondo Dallara-Toyota) won in Okayama de race voor de Japanse Super Fomula. Hij finishte voor Kazuki Nakajima (Tom’s Dallara-Toyota) en Harrison Newey (B-Max Motopark Dallara-Honda). In de tussenstand van het kampioenschap neemt Yamamoto met 29 punten het over van de Nieuw-Zeelander Cassidy (28). De Braziliaan Palou is derde met 25 punten.
  • F3 Regional Asia – Drie races voor de Aziatische F3 op het circuit van Shanghai met een dubbelzege voor Daniel Cao (Absolute) en een overwinning van Jack Doohan (Hitech). De Japanner Ukyo Sasahara (Hitech), had voldoende aan een vierde plaats in de tweede race om de titel van Aziatisch F3 kampioen op zijn naam te schrijven. Hij mocht in de afsluitende derde race nog vieren met een tweede plaats achter Doohan.

(foto: fiaformula2.com)