Home > #Hoofdnieuws > F1 Rusland: Hamilton dankzij Ferrari naar winst

F1 Rusland: Hamilton dankzij Ferrari naar winst

Lewis Hamilton heeft ondanks dominantie van Ferrari de Grote Prijs Formule 1 van Rusland op zijn naam geschreven. De Britse regerende wereldkampioen profiteerde in zijn Mercedes van een neutralisatie om Ferrari te beroven van een vierde opeenvolgende overwinning.

Ferrari was net als in Spa-Francorchamps, Monza en Singapore dit weekend oppermachtig. Charles Leclerc vertrok vanaf poleposition maar zag bij de start zijn als derde gestarte teamgenoot Sebastian Vettel de leiding nemen. Na de pitstops pakte de Monegask de leiding opnieuw over zijn Duitse teammaat, maar toen die laatste plots stilviel en moest opgeven, kantelde de wedstrijd.

De race werd geneutraliseerd met een Virtual Safety Car en Mercedes profiteerde optimaal door zowel Hamilton als Valtteri Bottas naar de pits te roepen. Ferrari reageerde met Leclerc nog na een nieuwe neutralisatie, maar de seizoensrevelatie slaagde er niet meer in de schade te herstellen en zag Hamilton en Bottas een 1-2 scoren voor Mercedes.

Red Bull-rijders Max Verstappen en Alexander Albon vervolledigden de top-5, gevolgd door de McLaren van de sublieme Carlos Sainz.

Foto © Mercedes AMG F1

You may also like
In een notendop: GT
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 2 met Porsche, Ferrari, Cadillac en Vanwall
In een notendop: uithouding