Home > Circuit > In een notendop: F1, Correa, Formula Renault en Super Formula

In een notendop: F1, Correa, Formula Renault en Super Formula

  • F1 – McLaren heeft in Rusland bevestigd dat het weer met Mercedes zal samenwerken vanaf 2021. In 2020 zal het team uit Woking bij Renault blijven. Tussen 1995 en 2014 werkten beide partijen al samen en samen werden vier wereldtitels behaald, drie bij de rijders en één voor het team.
  • F2 – Juan Manuel Correa, de F2-rijder die ernstig gewond raakte bij de zware crash in Spa, waar Antoine Hubert het leven liet, is bij bewustzijn. Correa herstelt beter dan de artsen hadden verhoopt, al blijft de toestand van de rijder ernstig. Correa wordt volgende week mogelijk aan de zware blessures aan zijn onderbenen geopereerd. Correa wees aan amputatie resoluut af.
  • Super Formula – In de Japanse Super Formula zijn de deelnemers aan de voorlaatste manche toe. In Okayama start Ryo Hirakawa (Impul) op pole, voor Kenta Yamashita (Kondo). Nick Cassidy (Tom’s) de leider in het kampioenschap start als tiende.
  • Eurocup – Victor Martins (MP Motorsport) start op pole voor de eerste race van de Formula Renault Eurocup in Barcelona. De twee andere titelpretendenten, Oscar Piastri (R-ace GP) en Alexander Smolyar (R-ace GP) werden tweede en derde. Ugo De Wilde zette de elfde tijd neer, Amaury Cordeel de veertiende.