Home > Circuit > Toerisme > WTCR: Michelisz en Müller op zondag

WTCR: Michelisz en Müller op zondag

In China, op het Ningbo circuit, werd de rest van het WTCR weekend afgewerkt. Norbert Michelisz en Yvan Müller trokken er aan het langste eind.

Yvan Muller (Cyan Racing Lybk & Co) kaapte de pole weg in Q3, voor zijn teamgenoot Yann Erlacher. In Q2 was het uiteindelijk de andere Lynk van Cyan Perfomance die de pole kreeg toegewezen (de pole voor de omgekeerde grid) nadat Girolami (ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Honda) tegen een bestraffing aanliep voor een aanrijding met Ma (Team Mulsanne Alfa Romeo)

Norbert Michelisz won dan race 2 waar in een chaotische eerste ronde de Argentijnse titelpretendent Esteban Guerrieri in de vangrails ging. Michelisz haalde het van poleman Andy Priaulx en telde 16 punten voorsprong op Guerrieri na race 2.

Yvan Müller en Yann Erlacher maakten er een mooie dubbelzege van, in het thuisland voor Lynk & Co . Tarquini zette de Hyundai op drie. Fréderic Vervisch sleepte nog een zevende plaats uit de brand in een veelbewogen race die heel wat aanrijdingen, trek- en duwwerk zag.

In het kampioenschap schuift alles dichter bij elkaar.

(foto: fiawtcr.com)