Home > #Hoofdnieuws > WRX: Timmy Hansen wint in Letland en wordt opnieuw leider

WRX: Timmy Hansen wint in Letland en wordt opnieuw leider

De Zweed Timmy Hansen won met zijn Peugeot 208 van Team Hansen MJP in Riga zonet de negende en voorlaatste manche van het Wereldkampioenschap rallycross en wordt opnieuw leider.

Wie had dit scenario kunnen bedenken? Het Wereldkampioenschap rallycross verloopt spannender dan ooit nu Timmy Hansen in Riga de voorlaatste manche op zijn naam kon schrijven en daarbij de Fin Niclas Grönholm (Hyundai i20/GRX Taneco) en de Noor Andreas Bakkerud (Audi S1/Monster Energy RX Cartel) achter zich kon laten. De oudste van de Hansen-broers heeft nu met 187 eenheden één puntje meer dan Bakkerud. Kevin Hansen, vierde in Letland, heeft nu een achterstand van acht punten op zijn broer.
Timmy Hansen vocht zich op zondag in de regen knap een weg naar voren nadat hij zaterdagavond helemaal achteraan bengelde in de tussenstand. Hij won de derde en vierde heat en was na vier reeksen tweede na Bakkerud. Bakkerud en Hansen wisten elk hun halve finale te winnen en stonden in de finale zij aan zij. In de finale kwam Timmy Hansen het snelste weg terwijl Bakkerud zich daar verslikte. Terwijl Hansen vooraan de wedstrijd controleerde werkte Bakkerud zich een weg terug om uiteindelijk derde te eindigen na Grönholm. Kevin Hansen werd dus vierde en Timur Timerzyanov (vijfde) en Liam Doran (zesde) maakten de finale compleet.
Onze landgenoot Guillaume De Ridder reed met zijn Renault Clio van GCK Academy, die duidelijk snelheid te kort komt, een mooie wedstrijd en was het hele weekend in een strijd verwikkeld voor de halve finales maar eindigde finaal veertiende, net na zijn Franse teamgenoot Cyril Raymond.

Euro RX Supercars: Dubourgs zorgen voor een Franse dubbel
Bij de Supercars verzekerde de Zweed Robin Larsson zich reeds in Frankrijk van de titel waarna hij de beslissing nam dit weekend deel te nemen bij de grote jongens in het WK. Daarvan profiteerden de broers Dubourg om naar de winst te rijden. Het was Jean-Baptiste Dubourg die met zijn Peugeot 208 heerste in de finale en daar Andréa Dubourg voorbleef. Het Franse team DA Racing sluit het seizoen zodoende af op een mooie manier. De Zweed Peter Hedström werd derde met zijn VW Polo.

Euro RX Super1600: Aydar Nuriev wordt Europees kampioen
In Super1600 was de Rus Aydar Nuriev met zijn Audi A1 de beste na vier reeksen en daarmee was die reeds voor de finales zeker van de titel in Super1600. Gelukkig voor hem, want zijn weekend eindigde met een laatste plek in zijn halve finale. Hij zag zijn land- en teamgenoot bij Volland Racing, Timur Shigabutdinov naar de overwinning rijden voor Artur Egorov en de Est Janno Ligur.

Projekt E: de eerste meters
Tijdens de pauze werd op het Bikernieki race circuit de electrische rallycross-wagen van STARD ook voor de eerste maal voorgesteld aan het grote publiek. Dat gebeurde voor de gelegenheid telkens met een co-rijder en zo kregen we meteen een blik in de toekomst van rallycross.

De WK-wagens worden binnenkort vanuit Rotterdam naar Zuid-Afrika verscheept waar in Kaapstad waar 9 en 10 november de finale wordt verreden. Daar staat ook de finale van RX2 gepland, met onze landgenoot Steve Volders.

You may also like
Trophée Andros: Jean-Baptiste Dubourg neemt de leiding
Trophée Andros: Dubourg en Ferrier winnen
WRX: Timmy Hansen wereldkampioen na een ware thriller
WRX: Niclas Grönholm leidt, Timmy Hansen op titelkoers