Home > #Hoofdnieuws > WRC Turkije: Ogier wint en is voornaamste tegenstander van Tänak in titeljacht

WRC Turkije: Ogier wint en is voornaamste tegenstander van Tänak in titeljacht

Sébastien Ogier is zoals verwacht de winnaar geworden van de Rally van Turkije, de elfde manche van het WRC 2019. De Franse wereldkampioen ging zijn teamgenoot bij Citroën, Esapekka Lappi, vooraf en de derde plaats was voor de Noor Andreas Mikkelsen, meteen de eerste Hyundai aan de meet.

Ogier stond ‘droog’ sinds Mexico in maart, maar aan het wachten kwam dus een einde na een zeer goede wedstrijd in Turkije. Ogier bleef foutloos en de Citroën was zeer betrouwbaar, wat de Franse rallylegende vertaalde in zijn 47ste zege uit zijn carrière. Voor Citroën werd het een triomftocht met een mooie tweede plaats voor de jonge Fin Lappi, zijn derde tweede plek dit seizoen na Zweden en Finland. De derde plaats was tot slot voor Andreas Mikkelsen, zijn derde podium dit seizoen. Mikkelsen moet de laatste wedstrijden overigens niet meer onderdoen voor kopman Thierry Neuville.

Neuville eindigde na zijn akkefietje zaterdagochtend als achtste en telt met 180 eenheden nu 30 punten minder dan WK-leider Tänak (210) en 13 minder dan runner-up Sébastien Ogier (193). Wil Neuville nog een kans op de titel maken, dan moet hij in Wales, Spanje en Australië telkens minstens eerste of tweede eindigen en hopen op pech van de concurrentie.”Het was een moeilijk weekend, maar er zijn er nog drie te gaan”, was de veelzeggende commentaar van de Belg aan de finish. Vermelden we nog dat Teemu Suninen (Ford) vierde werd, voor Dani Sordo (Hyundai) en de Toyota Yaris WRC van Jari-Matti Latvala en Kris Meeke.

In het WK constructeurs is Hyundai weer steviger leider. De zege in WRC2 was voor Ford-rijder Gus Greensmith, voor de Skoda van Jan Kopecky. De volgende WRC-manche vindt van 3 tot en met 6 oktober in Wales plaats.