Home > Rally > BRC > BRC Omloop: Fernémont stevig in het zadel

BRC Omloop: Fernémont stevig in het zadel

Een nieuwe dag op de Omloop van Vlaanderen, maar wie had gehoopt dat Adrien Fernémont gas zou lossen met zijn Skoda Fabia R5, die kwam bedrogen uit!

Fernémont opende opnieuw sterk op de eerste proef van de zaterdag op Passendale. Op de langste proef van de wedstrijd (17,39 km), die vanmiddag nogmaals wordt verreden, zette hij Bedoret met de nieuwe Skoda “Evo” op vijf seconden. Kris Princen sloeg terug op Houthulst, waar de Truienaar zijn eerste scratch van de wedstrijd scoorde en tevreden was met het gedrag van de VW Polo (“Dit is aanvaardbaar en al veel beter dan gisteren“). Maar Fernémont en Bedoret pakten, als een tweeling, weer over op Zilverberg. Princen moest zes seconden toegeven. Het was dan opnieuw Bedoret, deze keer voor Fernémont, die de scratch zette op Rumbeke. Belangrijk voor de Waal want Demaerschalk schonk zichzelf tweemaal een derde en eenmaal een vijfde plaats deze voormiddag en daarmee blijft de jongeman uit Hoeilaart op een tweede plaats in de rangschikking, 30 seconden achter leider Fernémont maar met slechts één secondje voorsprong op Bedoret, derde.

De strijd voor de vierde plaats gaat tussen Verschueren, die kloeg over een te zachte afstelling van de GoDrive Skoda. “Dat is nu geen voordeel, maar deze namiddag staat er opnieuw wisselvallig weer op het programma“, mijmerde Verschueren, voorlopig vierde. Kris Princen handhaaft zich op een vijfde plaats, zes seconden achter Verschueren maar op 46 seconden van Fernémont.
Opgaves waren er voor Stefaan Stouf, aan de kant op de verbinding naar Houthulst, Andy Lefevere, in de gracht op Zilverberg met de Porsche GT3 en de pechvogel van de dag was Steven Dolfen, die zijn Adam R2 al op 800 meter na het startpodium aan de kant zette met elektrische problemen.

Bij de Juniors domineert Gilles Pyck met de Peugeot 208 R2, Jelle Segers topt met de BMW E36 M3 voorlopig het Criterium klassement, voor het exemplaar van kampioeschapsleider Johnny Louies en bij de Historic houdt Bjorn Six met de BMW M3 Paul Lietaer (Opel Manta 400) op 50 seconden achterstand.

De deelnemers werken nu nog een korte proef op de Zoning af, favoriet speelterrein van Bedoret (hij pakte er gisteren 6 seconden!), en dan kan er een en ander bijgesteld worden tijdens de service. Er resten dan nog 10 proeven.

(foto: L.Deschuyttere)

You may also like
BRC: KAMV onthult hoopvol het programma van de 61ste ConXioN Omloop van Vlaanderen
BRC Omloop: de vrijdag in beeld
BRC Omloop: Fernémont aan kop
BRC: kwaliteit, kwantiteit en variëteit in Omloop van Vlaanderen