Home > #Hoofdnieuws > F1 Spa: stemmen na de race

F1 Spa: stemmen na de race

Charles Leclerc heeft zijn pole omgezet naar zijn eerste zege in de Formule 1. Hij draagt zijn overwinning op aan zijn jeugdvriend Anthoine Hubert, die gisteren het leven liet na een tragisch ongeval op de Raidillon. Zijn overlijden viel bij iedereen zwaar. We sprokkelden enkele reacties na de race:

Charles Leclerc, Ferrari, winnaar GP van België: “Het was heel moeilijk om te genieten met de situatie. Anthoine verliezen bracht me terug naar vroeger, we droomden toen samen van winnen in F1. Mijn droom.is nu uitgekomen. We kenden elkaar al van in onze kartingperiode, we zijn samen opgegroeid… Het was voor mij heel moeilijk, hij is een groot verlies voor mij, maar ook voor de autosport.”

Lewis Hamilton, Mercedes, tweede in de GP van België: “Ik probeerde mee te gaan met Charles, maar hij was te sterk. Op een bepaald moment reed hij gewoon weg van mij. Hij heeft ongelofelijk goed gereden, zelfs als we een andere strategie hadden toegepast, was het moeilijk geweest om hem te verslaan. Hij verdient deze zege. 

Valtteri Bottas, Mercedes, derde in de GP van België: “Het was wel oké, het was zeker mijn beste resultaat qua performance in Spa. Op het einde focuste ik gewoon op het halen van de eindmeet. Ik kreeg niet veel mogelijkheden tot inhalen, maar heb toch één plaats kunnen goedmaken. Dat is positief, want dat betekent toch dat onze strategie beter was dan die van Vettel.”

George Russel, Williams, vijftiende in de GP van België: “De afgelopen 24 uur zijn heel erg moeilijk geweest voor iedereen in de autosport. Wat gisteren gebeurd is, speelt constant door mijn hoofd. Van zodra je je helm opzet ben je gefocust en vergeet je alles rondom je tot aan de finish, maar na de race werd ik opnieuw overspoeld door emoties.

Pierre Gasly, Toro Rosso, negende in de GP van België: “Het was voor mij de meest emotionele race die ik ooit gereden heb. Ik ken Anthoine al van toen ik zeven jaar was. We zijn samen opgegroeid en hebben samen geracet… Nu realiseer ik me hoe snel het kan gaan. Enkele jaren geleden moesten we al afscheid nemen van Jules (Bianchi, nvdr.) en nu ook van Anthoine. Dit is een zware klap.”

Foto © Jens Mommens

You may also like
In een notendop: GT
In een notendop: NASCAR – F1
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 2 met Porsche, Ferrari, Cadillac en Vanwall