Home > Circuit > Eenzitter > F3 Spa: Piquet is de slimste

F3 Spa: Piquet is de slimste

Het werd Pedro Piquet die de F3 wedstrijd van deze zaterdag op zijn naam schreef. Hij eindigde voor Robert Shwarzman en Jehan Daruvala.

Na een vroege safety car, het gevolg van een rommelige openingsronde, was het Pedro Piquet (Trident) die bij de herstart naar de leiding ging, voor poleman Daruvala (Prema). Piquet slaagde erin een voorsprong van vier seconden bij elkaar te rijden terwijl zijn concurrenten onder elkaar bakkeleiden voor de overige podiumplaatsen. De man met de snelheid daarachter was kampioenschapsleider Robert Shwarzman (Prema) die Vips en Pulcini ter plaatse liet en zich een weg baande voorbij Daruvala.

De vier seconden achterstand kon Shwarzman nog herleiden naar 2.2 seconden maar uiteindelijk kon Piquet zijn koppositie vrijwaren. De Braziliaan ging naar de zege, voor de Rus en voor Daruvala. Shwarzman doet daarmee goede zaken in het kampioenschap want hij houdt zijn belangrijkste tegenstanders, Daruvala en Juri Vips (vandaag vijfde) achter zich. Max Fewtrell erft met de achtste plaats de pole voor de race van morgen.

(foto: fiaformula3.com/LAT)