Home > Circuit > F1: verandering in de spelregels

F1: verandering in de spelregels

Dat er vanaf 2020 een extra wedstrijd op de kalender bijkomt, weet u ongetwijfeld al, maar er is nog een belangrijke wijziging op komst. Vanaf 2020 krijgen de teams een derde MGU-K ter beschikking.

Op dit moment mogen de teams gebruik maken van drie verbrandingsmotoren en twee MGU-K’s (de elektromotor, nvdr.). Deze zijn met elkaar verbonden en bezorgen de monteurs heel wat kopzorgen. Wanneer het ene vervangen wordt, zou het andere moeten volgen. Lijkt logisch toch? Maar tot voor kort was dit niet het geval, wat dan ook resulteerde in gridpenalty’s bij meerdere teams.

Normaal gezien zou deze regel pas ingaan vanaf 2021, maar meerdere teams waren vragende partij om dit volgend seizoen al in te voeren door de extra race. De motoren gaan nu eenmaal niet onbeperkt mee en een extra race zou voor onnodige spanning zorgen op sommige onderdelen. Na druk overleg tussen de teams, de Formule 1 groep en de motorfabrikanten werd uiteindelijk een akkoord bereikt om deze aanpassing vervroegd in te voeren.

Foto’s © Jens Mommens

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”