Home > #Hoofdnieuws > Autosportwereld.be sprak met Stoffel Vandoorne

Autosportwereld.be sprak met Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne is in Spa. Zijn aanwezigheid riep heel wat vragen op en de geruchtenmolen draaide op volle toeren. Na een voorbereidend seizoen in de Formule E ziet het ernaar uit dat onze landgenoot volgend jaar vol wil gaan voor overwinningen. We zochten voor u uit waar het op staat.   

Kriebelt het niet om te rijden nu je in Spa bent?

Zeker, ik ben hier aanwezig en heb wel wat persmomenten, maar verder loop ik hier ook gewoon maar wat. Ik was uiteraard liever de baan op gegaan, zeker hier in Spa. De Formule 1 mis ik niet per sé, waarmee ik bedoel hoe ik de Formule 1 persoonlijk heb ervaren bij McLaren. In een ideale wereld had ik die tijd wel wat anders beleefd! (lacht)

Stel nu dat Alfa Romeo je een plaats aanbiedt, wat doe je dan?

Ik zou daar zeker over nadenken, maar realistisch gezien is dat nu geen optie. Mijn focus ligt nu eerder bij het herstellen van mijn reputatie. Ik wil tonen wat ik kan, want voor ik bij McLaren reed, ging alles schitterend en ook nu gaat het steeds beter. Een algemene podiumplaats in Le Mans staat prachtig op mijn palmares. Volgend jaar zou ik graag races winnen in de Formule E. Dergelijke prestaties kunnen me in de toekomst namelijk ver brengen.

Wat zijn de plannen voor volgend seizoen?

Niets is al voor 100% zeker, maar ik kan wel zeggen dat ik mezelf in de Formule E zie. Ik wacht nog op meer nieuws de komende dagen. Het liefst zou ik uiteraard bij het nieuwe Mercedesteam in de Formule E rijden, en idealiter rijd ik dan ook mee met een competitieve wagen. Het afgelopen seizoen in Formule E met HWA was eigenlijk een voorbereiding op het echte werk.

Hoe verliepen de tests met de Mercedes Formule E-wagen?

Goed! Al is het moeilijk om de prestaties van de wagen competitief te plaatsen. Tegenover vorig seizoen is het alleszins een grote stap voorwaarts. Ik zie er veel meer potentieel in en ook het budget is groter nu Mercedes achter het project staat. Of de wagens natuurlijk vanaf de eerste race al mee zullen strijden, is nog wat afwachten!

Foto © Vincent Huybrechts

You may also like
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 1 met Toyota, Peugeot en Glickenhaus
Nieuwe wandeling langs Circuit de Spa-Francorchamps
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters