Home > #Hoofdnieuws > Enzo Ide slachtoffer van zware val

Enzo Ide slachtoffer van zware val

De voormalige Blancpain-kampioen en winnaar van de 24 Uur van Zolder, Enzo Ide, is in zijn woonst op 13 augustus zwaar ten val gekomen en ligt als gevolg van die val al twee weken in het ziekenhuis. Enzo Ide liep bij de val hoofdletsels op en is al meerdere malen geopereerd.

Het is de advocaat van de familie, Stijn Verbist, die als spreekbuis optreedt. “De operaties verliepen goed maar om de druk op de hersenen te verlichten, wordt hij nog in een kunstmatige coma gehouden”, aldus Stijn Verbist. “We hopen dat hij binnenkort opnieuw bij bewustzijn is en goed kan herstellen. Maar dat is voor iedereen bang afwachten. We zijn uiteraard erg ongerust.”

Enzo Ide heeft op jonge leeftijd een indrukwekkend palmares in de autosport, met als hoogtepunten de winst in de 24 Uur van Zolder in 2011, winst in wedstrijden van het Franse en Belgische GT-kampioenschap, de GT Open en de Blancpain. Zijn hoogtepunt op circuit, alvorens richting de rallycross te trekken, was de titel in 2016 in de Blancpain Sprint Series.

De redactie van Autosportwereld.be wenst Enzo veel sterkte bij het herstel en de revalidatie. Autosportwereld.be zal uit respect voor de familie en omgeving van Enzo verder niet communiceren.