Home > #Hoofdnieuws > WRC Duitsland: Neuville reageert, overige Belgen op koers

WRC Duitsland: Neuville reageert, overige Belgen op koers

Thierry Neuville was relatief gelukkig na de eerste dag van de Rally van Duitsland. Onze landgenoot sloot vrijdag af met twee beste chrono’s en een tweede plaats in de rangschikking op net geen drie seconden van leider Ott Tänak.

We zijn overal erg hard gegaan, maar wilden geen risico’s nemen”, aldus Neuville bij Autosportwereld.be. “Onze wagen is goed en we vonden het evenwicht tussen hard gaan, zonder evenwel risico’s op fouten te nemen. Ott is echter zeer goed en ik denk dat ze misschien nog wel steeds een klein aerodynamisch voordeel hebben. Ik weet hoe groot de impact van een detail kan zijn, want rijden hier met een iets andere voorvleugel en de wagen is veel stabieler. We gaan echter morgen zien wat de situatie zal zijn. Uiteraard is er tweemaal vijftig kilometer in de militaire zone, maar ’s ochtends staan er ook moeilijke en vooral zeer snelle proeven op het programma.”

In WRC2 zijn de Mevius (Citroën) en Bedoret (Skoda) broederlijk achtste en negende in WRC2. Cracco Junior en Tsjoen zitten dan weer netjes in de top-30.