Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: winst voor Krafft Norma, Longin evenaart record

Zolder 24: winst voor Krafft Norma, Longin evenaart record

Bert en Stienes Longin, Christoff Corten en Giorgio Maggi hebben met de Norma M20FC #11 van Krafft Racing de Eleven Sports 24 Hours of Zolder 2019 gewonnen. Na een erg zware editie haalde Norma het van de snelste Porsche in het veld, die van viervoudig winnaar Belgium Racing.

Voor vader Longin is deze overwinning de zesde uit zijn carrière, voor zoon Stienes de eerste. Longin komt zo opnieuw op gelijke hoogte met Anthony Kumpen en Marc Goossens. Corten won de race in 2017 met Russell Racing en is de eerste die de race twee keer wint in een proto. Voor de Zwitser Maggi is dit de eerste overwinning in Zolder en dat allemaal ondanks problemen met de alternator en de batterij. Zo goed als niemand bleef gespaard van tegenslagen.

De editie 2019 van de 24 Uur van Zolder was een erg zware waarin de prototypes stevige klappen kregen. Heel wat exemplaren vatten vuur en zegekandidaten Russell Racing, GHK Racing en vooral Deldiche Racing kwamen door problemen niet meer in het stuk voor.

Ook bij McDonald´s Racing verliep de race na onder meer een aanrijding en een probleem aan de ophanging niet vlekkeloos. Ook dat team reed een tijd aan de leiding, maar François Bouillon, Fred Vervisch, Koen De Wit en Kris Cools moesten uiteindelijk tevreden zijn met de derde plek ondanks bijkomende problemen in de slotfase van de race.

Belgium Racing op regelmaat

Belgium Racing kwam met de Porsche #99 van Dylan Derdaele, Marc Goossens, Louis Machiels, Lars Kern en Nicolas Saelens op regelmaat nog het dichtst in de buurt van de winnende Norma en winnen dankzij een tweede plaats algemeen het klassement in Belcar 2. De Lamborghini #999 van WCB Racing Team klom na pech in de beginfase nog terug op naar een mooie vierde plek algemeen en de overwinning in Belcar 3. Speedlover maakt met Porsche de top-5 rond, terwijl uittredend winnaar Independent Motorsport met onder meer de broers Wauters vrede moest nemen met de derde plaats in de klasse.

De derde plaats bij de proto’s is voor de T2 Racing Norma #67, een wagen die eveneens vuur vatte en zo uit de voorste gelederen verdween.

Nevenklassementen

Beide Veidec Mercedes AMG GT4 haalden de finish in Belcar 4, met een overwinning voor de #93 van Johan Vannerum, Bart Van Samang, Sven Van Laere en Michael Cool. QSR behaalde met de BMW M235i #154 van Jan Geunes, Johnny De Breucker, Mauro John, Luc Janssens en Rodrigue Gillion de overwinning in Belcar 5. Gregory Eyckmans, Pieter Denys, Markus Palttala en Jamie Vandenbalck zegevierden met de BMW 325i #721 van JJ Motorsport/Xwift Racing verdiend in Belcar 6.

Foto’s © Jens Mommens/Kristof Vanderstraeten/Tino Jacobs

You may also like
Belcar 2023: Alnimax met BMW M4 GT4
Interview Laurens Vanthoor: “Geen idee wat we moeten verwachten”
24H Series Mugello: Belgen met Audi en Porsche
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders