Home > Circuit > DTM: Wittmann op pole in Brands Hatch

DTM: Wittmann op pole in Brands Hatch

Marco Wittmann (BMW) start deze middag vanop de pole voor de eerste DTM-wedstrijd in Brands Hatch. In de slotseconden van de sessie ging hij nog René Rast (Audi) voorbij. Loïc Duval (Audi) plaatste zich als derde op het Britse circuit dat er verraderlijk bij lag.

Naaste de hevige wind die over Brands Hatch waaide was het ook op het circuit opletten geblazen. De baan was nog niet helemaal opgedroogd en veel rijders probeerden om vroeg in de kwalificatie een snelle ronde neer te zetten uit vrees voor nog meer regen. Voor Pietro Fittipaldi liep al snel mis. Hij ging al na enkele minuten hard van de baan. Kort daarna ging ook zijn teamgenoot bij het Belgische WRT-team, Jonathan Aberdein, van de baan. De wedstrijdleiding greep in en legde de sessie even stil.

Bij de herstart kwam de voorspelde regen er niet, in tegendeel. Het circuit droogde het het circuit ronde na ronde op. René Rast verbeterde enkele keren zijn eigen snelste tijd, maar werd net voor het einde dan toch nog geklopt door Wittmann. Eerste Aston Martin was Paul Di Resta op een knappe vierde plaats. De race gaat van start om 14u30.

 

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
In een notendop: GT World en DTM
In een notendop: DTM en IGTC
DTM 2023: 26 wagens, acht meetings