Home > Circuit > Toerisme > TCR Europe: Andreas Bäckman kaapt de zege weg in race 1

TCR Europe: Andreas Bäckman kaapt de zege weg in race 1

Het was Andreas Bäckman die op Hyundai i30 TCR de eerste race van de TCR Europe Series van het weekend in Oscherleben op zijn naam schreef. Langs Belgische zijde weinig glorie met Potty als beste vertegenwoordiger op de een elfde plaats.

Andreas Bäckmann (Target Competition Hyundai i30 N) haalde vanochtend de pole op Oschersleben voor Race 1 van de TCR Europe. Naast zich kreeg hij Daniel Lloyd Target Competition Hyundai i30 N). En Bäckman kon zijn positie verzilveren al moest hij daar wel de nodige moeite voor doen nadat Lloyd een betere start nam en de Duitser twaalf lange ronden naar een opening zocht. Twee ronden voor het einde was het dan eindelijk zover en kon Bäckman voorbij aan Lloyd, die ook nog Nelson Panciatici naar de tweede plaats moest laten gaan. Tom Coronel, met de Boutsen Ginion Honda Civic, strandde aan de voet van het podium.

Weinig geluk voor Gilles Magnus (Comtoyou Audi) die al na de kwalificatie werd verschoven van de vijfde naar de achtste positie omwille van de gridstraf die hij opliep in de vorige race op de Red Bull Ring. En in de derde ronde was er al een contact met een andere deelnemer dat een einde maakte aan zijn race. Maxime Potty van zijn kant plaatste de WRT VW Golf op een 19de startplaats en klom in de race naar een 11de plaats aan de finish. Josh Files blijft aan de kop van het kampioenschap.

Morgen is er de tweede race voor de TCR Europe op Oschersleben.

(foto: europe.tcr-series.com