Home > Rally > WRC Finland: dominantie van Toyota, moeilijk begin voor Neuville

WRC Finland: dominantie van Toyota, moeilijk begin voor Neuville

Finland blijft voorlopig het speelterrein van Toyota. Het team bezet momenteel alle podiumplaatsen, met Ott Tänak op kop. De Est heeft momenteel een voorsprong van 4,2 seconden op Kris Meeke en 5,9 seconden op Jari-Matti Latvala. Thierry Neuville (Hyundai) beleeft daarintegen een moeilijk dag. Hij staat pas achtste, op 24 seconden van de leider. 

De rijders van Toyota verdeelden deze ochtend de scratches netjes onder elkaar. Latvala zette twee snelste tijden neer, Tänak en Meeke elk één. Enkel Esapekka Lappi (Citroën) lijkt het tempo voorlopig te kunnen volgen. Hij staat momenteel vierde, op 6,2 seconden van Tänak. Craig Breen (Hyundai) maakte eveneens een sterke indruk. Hij paste zich bijzonder snel aan in de Hyundai en bezet momenteel de vijfde plaats, op 9,5 seconden van de kop van de wedstrijd.

Thierry Neuville  kende meer problemen met zijn wagen. Onze landgenoot blijft moeite hebben met zijn setup en verloor deze ochtend kostbare tijd. De derde titelkandidaat, Sébastien Ogier (Citroën), staat voorlopig op een zesde plaats (+ 11 seconden).

Straks staat er nog een laatste ochtendproef op het programma voor de break. In de namiddag volgen nog vijf proeven.

You may also like
WRC Zweden: winst voor Tänak, Neuville ondanks teamorders toch derde
WRC Zweden KP15: Neuville wint vier proeven en is derde, Tänak leidt
WRC Zweden KP11: Breen blijft leider, Neuville wint KP, maar blijft zesde
WRC Zweden KP8: Breen leidt, Tänak nadert