Home > #Hoofdnieuws > TCR: Neuville rijdt in augustus op de Nürburgring

TCR: Neuville rijdt in augustus op de Nürburgring

Thierry Neuville zal de kans krijgen om met de “VIP”-Hyundai  van Team Engstler. deel te nemen aan een manche van het ADAC TCR Duitsland. Onze 31-jarige viervoudige vicewereldkampioen zal het weekend van 16 tot 18 augustus optreden als gastrijder op de Nürburgring in een Hyundai i30 N TCR.

Ik kijk er al naar uit, en ik vraag me af of we daar voor de verrassing kunnen zorgen“,  zegt Neuville zelfverzekerd. “Ik hoop dat ik wat ervaring van het cricuit kan meenemen wanneer we naar de asfaltrally’s gaan. Na de eerste testronden heb ik al een goed gevoel in deze Hyundai i30 N TCR, maar de donderdag voor de manche op de Nürburgring ga ik daar toch nog eens testen. Dan zal ook WTCR kampioen  Gabriele Tarquini, die de Hyundai mee hielp ontwikkelen, me komen bijstaan. Ik weet dat de andere rijders in de ADAC TCR allemaal toerwagenspecialisten zijn, en dus zal het moeilijk worden om daar vooraan mee te draaien“, aldus Neuville.

Het weekend dat op de TCR manche volgt is er al de ADAC Rallye Deutschland (22 tot 25 augustus) met proeven aan het Bostal meer in Saarland, tussen de wijngaarden aan de Moezel en op het legendarische militaire oefenterrein van de Panzerplatte in Baumholder.

Toerwagens zitten veel dichter bij de serieproductie dan onze World Rally Car. Die is veel extremer“, zegt Neuville. “Maar beide auto’s zijn leuk om rijden en ieder binnen hun categorie in staat om de zege te pakken. De WRC heeft vierwielaandrijving, een regelbaar differentieel en 400 pk met speciale aerodynamica. De Hyundai i30 N TCR heeft wat minder pk en is een voorwielaangedreven wagen. Bovendien is een rallywagen zo ontworpen om onder alle omstandigheden snel te zijn, en dat is een heel andere opzet dan een circuitwagen.

(foto: adacmotorsport.de)

You may also like
TCR Europe: Kobe Pauwels met Audi
Dubai 24: de Belgen aan de start
GT Open en TCR Europe in Monza door de lens van Simone Nava
Getest: de Golf TCR en de Audi SQ2