Home > #Hoofdnieuws > F1 Hockenheim: Verstappen wint regenrace, Mercedes faalt

F1 Hockenheim: Verstappen wint regenrace, Mercedes faalt

Max Verstappen (Red Bull) heeft na Oostenrijk nu ook de GP Formule 1 van Duitsland op zijn naam geschreven. De Nederlander profiteerde van de regen en het falen van Mercedes om zijn tweede overwinning van het seizoen te scoren.

Mercedes had de wedstrijd lange tijd in handen, maar een crash voor Valtteri Bottas en enkele fouten en pitstopdrama bij Hamilton zorgden ervoor dat de Duitse constructeur in de 200ste race van het merk geen punten wist te scoren. Het verschil in de puntenstand tussen Hamilton en Bottas blijft daardoor 39 punten.

Kvyat derde

In alle hectiek reed Sebastian Vettel met zijn Ferrari van de allerlaatste plaats op de grid naar de tweede plaats aan de finish, gevolgd door de Toro Rosso van Daniil Kvyat. De Rus vocht aan het einde van de race met Racing Point-rijder Lance Stroll voor de derde podiumplek, reed een schitterende en foutloze race en hield stand. Carlos Sainz werd met zijn McLaren vijfde, gevolgd door de Toro Rosso van Alexander Albon. Die laatste had helemaal in het slot van de race nog een aanrijding met Red Bull-rijder Pierre Gasly, die daardoor moest opgeven.

Alfa Romeo-rijders Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi werden zevende en achtste voor beide Haas-rijders Romain Grosjean en Kevin Magnussen. Hamilton finishte net buiten de top-10.

Naast die van Bottas en Gasly waren er ook crashes voor Charles Leclerc (Ferrari), Nico Hülkenberg (Renault) en Sergio Perez (Racing Point) en verdwenen Daniel Ricciardo (Renault) en Lando Norris (McLaren) met mechanische problemen uit de race.

De volgende GP, de twaalfde van het seizoen, is die van Hongarije volgende week. Daarna gaat de F1 in zomerpauze alvorens richting Spa-Francorchamps te reizen.

Foto: Willy Bouchez

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”