Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: Machiels, Bertolini, Hommerson en Vilander door pech vroegtijdig gestopt

Total Spa 24: Machiels, Bertolini, Hommerson en Vilander door pech vroegtijdig gestopt

Dit weekend beleefde Spa-Francorchamps de 71ste editie van de grootste GT-race ter wereld: de Total 24 Hours of Spa. 72 GT3’s namen zaterdag om 16u30 de start van de mythische uithoudingswedstrijd tussen de grootste en meest prestigieuze automerken ter wereld. Uiteraard ontbrak Ferrari niet op de deelnemerslijst en in de #52 AF Corse Ferrari 488 GT3 streden Louis Machiels, Andrea Bertolini, Niek Hommerson en Toni Vilander voor de zege in de Blancpain GT Pro Am-klassering. Ondanks goede kwalificaties en een sterke start van de race, kwam er tijdens de natte nacht een vroegtijdig einde aan de wedstrijd van het kwartet. De Italiaanse wagen kwam na een dubbele lekke band tot stilstand en zou de race nooit meer kunnen verderzetten omdat alle functies van de wagen uitvielen. In het kampioenschap blijven Louis Machiels en Andrea Bertolini desondanks een kans op de titel maken. De GT’s van de Blancpain series nemen nu even rust tot de laatste week van augustus, want dan wordt er gesprint in de Duitse manche van de Blancpain GT World Challenge Europe en dat op de Nürburgring.

Louis Machiels: “Ik moest het stuur overnemen ’s nachts, doch ik ben nooit aan die nachtelijke stint kunnen beginnen. Jammer genoeg zijn er die dubbele lekke band geweest en dan het technische euvel die een einde aan onze race hebben gemaakt toen onze Finse teamgenoot aan het stuur zat. Uiteraard is dat een streep door onze rekening, maar we blijven een kans maken op de titel algemeen in Pro-Am en dus zetten wij uiteraard het seizoen met AF Corse Ferrari verder. Het weekend was eigenlijk zeer goed begonnen, met uitstekende chronoritten en een prima voorbereiding. De race zelf was ook goed gestart, ondanks een lekke band. Zo’n opgave is uiteraard altijd jammer, maar dat is racen en we zullen de rest van het seizoen alles geven om voor de titel te vechten tot de laatste meter. Opgeven doen wij niet!” 

Voor Louis Machiels zijn er maar enkele dagen rust voorzien, want de Limburgse ondernemer racet over twee weken al voor eigen publiek in Zolder. Tijdens de Limburgse 24 uursrace neemt de ex-winnaar van de wedstrijd in Zolder, het stuur van een wagen van Belgium Racing, het team met een recordaantal zeges op het palmares in Zolder.

Foto Jens Mommens

You may also like
Michelin en Symbio: de weg naar de toekomst van de autosport wordt nu gebaand met MissionH24
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
F1: starttijden bekend
WRX: Projekt E begint in Spa